Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Α) ΜΕ ΤΟ «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ
ΥΛΙΚΑ
500 gr «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
12 gr ξηρή μαγιά
500 ml νερό
(Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και 10 gr ζάχαρης και 10 gr αλάτι )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» στο μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά και το νερό (και τη ζάχαρη και το αλάτι εάν επιθυμούμε). Τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε «φόρμα» και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180o-200oC, για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από το φούρνο και τις επιλογές ψησίματος που θέλουμε να έχουμε στο ψωμί μας).
Καλή επιτυχία!

Β) ΜΕ ΤΟ «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
1 κιλό νερό,
40 γρ. ξηρή μαγιά,
40 γρ. φυτικό βούτυρο,
20 γρ. αλάτι,
40 γρ. ζάχαρη.
Για το τηγάνισμα: σπορέλαιο της αρεσκείας μας.
Για το σιρόπι: 
α) κρύο σιρόπι (1 κιλό νερό και 1 ½ κιλό ζάχαρης) σε ζεστούς λουκουμάδες ή
β) άφθονο μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χλιαρό νερό τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για 20΄.
Βάζουμε τη ζύμη στην παλάμη μας, και «κλείνουμε» τη χούφτα μας.
Ότι «περισσεύει» με ένα μικρό κουταλάκι το ρίχνουμε στο καυτό και μπόλικο λάδι που έχουμε βάλει στο μεταξύ στη φωτιά, σε ένα βαθύ σκεύος.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε μία πιατέλα ή ένα ταψάκι και τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι ή τους σερβίρουμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: