Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Καλές Απόκριες, χωρίς γλουτένη

Καλές Απόκριες, χωρίς γλουτένη

Είμαι ελεύθερη γλουτένης bagel
Θα ήθελα να ανυπομονώ να Απόκριες στο νησί μας πάνω από τα Χριστούγεννα.
Κάθε χρόνο, τα παιδιά και τους γονείς του νησιού συγκεντρώνονται στην πόλη, όπως το φως μεγαλώνει σκοτεινό. Αστυνομικά αυτοκίνητα με φώτα που αναβοσβήνουν κάθονται στα δύο άκρα της πόλης (περίπου τρεις δρόμους μακριά) για να εμποδίζει τους οδηγούς να περνούν. Αυτό σημαίνει ότι το όνειρο κάθε παιδιού γίνεται πραγματικότητα: μπορείτε να περπατήσετε στο δρόμο! τρέξτε! άλμα!
Όλες οι επιχειρήσεις που είναι διακοσμημένα με γιγάντια φουσκωτή μαύρες γάτες, πορτοκαλί σερπαντίνες, κολοκύθες φωτίζεται από μέσα από τα κεριά, και ψεύτικα ιστούς αράχνης. Οι κτηματομεσίτες, οι κτηνίατροι, αποστολή ιδιοκτήτες καταστημάτων, και μπάρμεν καθίσετε μπροστά με καλάθια με διόγκωση Tootsie Rolls και φυστικιών της Reese φλιτζάνια βούτυρο, φωνάζοντας Καλές Απόκριες!
Είναι μια συλλογή κοινότητα. Οι 12-ετών περιφέρονται ελεύθερα κατά βούληση, εκμεταλλευόμενοι ρούχα θα μπορούσε κανείς να καλέσει μόλις ένα κοστούμι να συγκεντρώσει καραμέλα για άλλη μια φορά.Το 7-ετών (όπως ο ανιψιός μου, ο Elliott, ο οποίος πήγε φέτος ως Ghostbuster ) αποκλείουν τους δρόμους, με τη σιγουριά μετά από χρόνια φωνάζει Trick or treat! σε αυτό αργά τη νύχτα Οκτωβρίου. Οι γονείς από τα παιδιά ooh και aahh όταν βλέπουν τα άλλα νήπια, τα έχουμε δει από την ομάδα γνωστή μωρό στο Playspace, όπως το περπάτημα γύρω από το κουτάβι σκυλιά ή πριγκίπισσα Leia. (Τώρα που είμαι ενήλικος αντιλαμβάνομαι - δεν έχει πραγματικά σημασία τι φοράς, αν είστε κάτω των 5 ετών κάθε προσπάθεια για μια φορεσιά προκαλεί λατρεύοντας ματιές και αναστεναγμούς από τους ενήλικες.).
Τα μικρά παιδιά, όμως; Δεν είσαι αρκετά σίγουρος.
Χθες το βράδυ, ο Lu κρατούσε το χέρι μου σχεδόν το σύνολο του χρόνου που περιπλανιόταν στους δρόμους. Δεν ήταν ακριβώς φοβάται. Κοίταξε σαστισμένοι. Γιατί να περπατήσετε μέχρι το κατάστημα από όπου αγοράζουμε την κασέτα του εκτυπωτή και την καραμέλα της ζήτησης; Και τι στο καλό είναι καραμέλα;
Lu του είχε πολλά σπιτικά αρτοσκευάσματα και ένα περιστασιακό μπισκότο στο πλοίο, αλλά έχει ακόμα να βιώσουν καραμέλα. Έτσι, πραγματικά, η όλη εμπειρία ήταν μια ευκαιρία γι 'αυτήν να παρακολουθήσουν τον κόσμο γύρω της με ορθάνοιχτα μάτια και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε.Για τα πρώτα 20 λεπτά, που δεν θα λάβουν καμία καραμέλα. Αφού είδε δεκάδες παιδιά συρρέοντας στην είσοδο του κινηματογράφου, που επιτέλους το χέρι της. Και τότε αδράξει αυτή τη μικρή μπάρα Twix μέχρι που το είχαν συντρίψει σχεδόν στο κράτημα της.
Έτσι, βασικά, Lu σκέφτεται Απόκριες σημαίνει να πάρει καραμέλα, σφίγγοντας με τα χέρια, τότε η εμπορία λερωμένος καραμέλα για ένα νέο.
Δεν πειράζει. Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα χρόνια σε αυτό το νησί. Και αισθάνομαι πόσο γρήγορα αυτά τα επόμενα χρόνια θα πάει. Κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία του Έλιοτ από τέσσερα χρόνια , έμοιαζαν κάπως σαν Lu, μόλις τριών ετών. Νομίζω ότι ήταν χθες. Πραγματικά.) Σύντομα, θα είναι η 7-year-old, αυτοπεποίθηση και να λειτουργήσει χωρίς μου, τρώγοντας χούφτες της καραμέλας.
Εν τω μεταξύ, κρατώντας το χέρι της, ενώ εμείς περπάτησε πάνω και κάτω, οι δρόμοι γέλιο; Δεν τον πείραζε καθόλου.
Και στο δρόμο πίσω στο αυτοκίνητο, άκουσα κάποιον να καλέσει το όνομά μου. Όταν γύρισα γύρω, είδα μια οικογένεια και την κοπέλα που βλέπετε στην φωτογραφία επάνω.
Κοίτα ότι: αυτή είναι μια ελεύθερη γλουτένης κουλούρι!
Αυτό μπορεί να είναι το αγαπημένο μου κοστούμι αποκριών ποτέ.
(Εντάξει, αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Αυτό είναι το αγαπημένο μου κοστούμι αποκριών ποτέ.)
αγαπημένο μου κοστούμι αποκριών
Δεν είχα ιδέα ότι η χαρά Λου θα φέρει τη χαρά στα μικρά παιδιά σε κάθε δρόμο φορώντας αυτό το κοστούμι. "Είναι Elmo!" Φώναξε ακούσαμε, τουλάχιστον εκατό φορές. Προς το τέλος, όταν η νύχτα είχε φτάσει και το πρόσωπό της Lu είχε σκοτεινιάσει, μια μικρή ομάδα από παιδιά πραγματικά δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι ήταν ο πραγματικός Elmo. Αυτό ήταν αρκετά μεγάλη.
Ποια παιδί δεν αγαπά Απόκριες;
Λοιπόν, μπορεί να είναι μια δύσκολη νύχτα για τα παιδιά που είναι χωρίς γλουτένη. (Και φυσικά, με τροφικές αλλεργίες στα φιστίκια ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο δύσκολα.) Να θυμάστε ότι όταν επιλέγετε καραμέλα για τα παιδιά που έρχονται στην πόρτα σας.
Αν είστε ο γονιός του χωρίς γλουτένη παιδί, θα πάμε να θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι η καραμέλα. Εδώ είναι μερικοί κατάλογοι που έχω δει φέτος, το πιο up-to-ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το τι γλυκά τα παιδιά μπορούν να φάνε:

γλουτένη πρωινό

γλουτένη πρωινό

"Αυτό που κάνει, μαμά;" με ρώτησε καθώς στεκόταν δίπλα μου στον πάγκο.
"Χτυπητά αυγά, αγάπη. Και μανιτάρια. "
"Μμμμ. Αυτό είναι υπέροχο! ", Είπε.
Προσθέτετε λίγο ζεστό κινόα, ένα άγγιγμα της κατσικίσιο τυρί, και κάποια του σολομού Danny θεραπευτεί μια-δυο μέρες πριν; Οι τρεις μας στο τραπέζι;
Αυτό ήταν ένα καλό πρωινό.
Είμαστε μεγάλοι για πρωινό εδώ γύρω.
Βεβαίως, έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα από τους περισσότερους λαούς, έτσι ώστε το πρωινό μπορεί να είναι αργή. Μαζί, θα παίξουν για λίγο μετά το ξύπνημα: μια μικρή οδό σουσαμιού, μερικά ιππασίας στο τρίκυκλο, βιβλία κορίτσι Πασχαλίτσα, playdough, ζωγραφική. Lu έχει ένα σνακ αμέσως, δεδομένου ότι ξυπνάει πεινασμένο. Θα απολαύσετε φλιτζάνια μας ζεστό καφέ. Και τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
Αυγά. Αγαπάμε τα αυγά. Μαλακό ομελέτα. Ποσέ αυγά. Τηγανητά αυγά με σγουρός άκρες καφέ. Ψημένα αυγά με τυρί.
Πρόσφατα, ο Lu ήταν τρελός για ψωμί και μαρμελάδα για τον Φραγκίσκο. Δεν φαίνεται να μπορεί να διαβάσει αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Κοιτάζει πάντα μια μικρή σύγχυση, ωστόσο, όταν ο Francis απορρίπτει όλα τα αυγά υπέροχη μητέρα της την κάνει. Κι εγώ. Αν καθίσετε για φαγητό, υπάρχει και ένα αβγό πάνω από αυτό, είμαι χαμόγελο.
(Με τον τρόπο, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι τα αυγά έχουν ισχυρά παρεξηγηθεί για πολλά χρόνια. Τα ασπράδια των αυγών ομελέτες απλά δεν είναι απαραίτητες. Η χοληστερόλη στα αυγά δεν μεταφράζεται σε υψηλή χοληστερόλη του ανθρώπου. Ήταν πάντα μια υπόθεση, δεν . αποδειχθεί ο γιατρός μας είπε - να τρώνε όσα αυγά θέλετε και εμείς)..
Στα πρωινά όταν βρούμε το ψυγείο σχεδόν γεμάτη με ενδιαφέροντα κομμάτια των τροφίμων - ψητά λαχανικά, δοντάκια του παρμεζάνα, ένας αναστεναγμός της τελευταίας του σαλαμιού - πετάμε όλα μαζί σε ένα frittata. Δεν μπορεί να πάει στραβά με ένα frittata.
Λατρεύω παχύ γιαούρτι - κατά προτίμηση σπιτικό, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα κατάστημα-αγορασμένα αυτά χωρίς εκατοντάδες συστατικά - αναμιγνύεται με σιρόπι σφενδάμου και φρούτα. Είμαι λαχτάρα για τα μούρα στην εν λόγω φωτογραφία (το καλοκαίρι θα έρθει ποτέ εδώ γύρω;), αλλά η κομπόστα ραβέντι έκανα μια-δυο βράδια πριν δουλεύει πάρα πολύ ωραία.
(Ζάρια μέχρι το ραβέντι. Προσθήκη ξύσμα λεμονιού, μια μικρή χούφτα muscovado ζάχαρη, ένα γρήγορο τρίψιμο των μοσχοκάρυδο , λίγο λευκό κρασί, όπως Muscadet, και σιγοβράστε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και κατρακύλησε στον εαυτό του χωρίς να γίνει χυλός. καταψύξτε. κουτάλι το γιαούρτι πάνω από το πρωί.)
Ένα μικρό σπιτικό granola και είμαι χρυσή.
Σε μια άλλη εβδομάδα ή δύο, τα ραπανάκια που muscling ώμους τους από το χώμα στον κήπο μας θα είναι έτοιμο για συγκομιδή.
Το πρωινό εκείνο το πρωί θα είναι λεπτές λωρίδες από ραπανάκια, το τεστ του βουτύρου, ένα πασάλειμμα αλάτι, και φέτες χωρίς γλουτένη μπαγκέτες.
Αυτό είναι όλα όσα θα χρειαστείτε.
Και έτσι πηγαίνει στην κουζίνα μας κάθε πρωί. Είναι μία ημέρα αυγά; Ντάνι ζάρια μέχρι απομείνει ψητό γλυκοπατάτες, προσθέτει curlicues προσούτο, και poaches αυγά. Γιαούρτι και δημητριακών; Lu αγαπά πάντα αυτό. Ίσως έχω εμποτισμένο χωρίς γλουτένη βρώμη στο αποβουτυρωμένο γάλα και κανέλα εν μία νυκτί, στη συνέχεια να μαγειρεύονται στην κουζίνα του ρυζιού, ώστε να περιμένουν για μας πριν από το χρόνο αυτό για το πρωί της Lu στο σχολείο. Κάποιες μέρες, είναι κρύα πίτσα απομείνει από το προηγούμενο βράδυ έχει πειραματιστεί με τη ζύμη.
Τα Σαββατοκύριακα, αφήνουμε Lu να αποφασίσει τι τρώμε. Αυτή τη στιγμή, έχει ένα, οριστική επιλογή: "Βάφλες!"
Δεν υπάρχει γλουτένη σε αυτό το σπίτι, ακόμη και αν ο Ντάνι και ο Lu φαίνεται να είναι σε θέση να το φάει.
Δεν υπάρχει επίσης καμία έλλειψη του καλού φαγητού.
Έγραψα αυτό για όσους από εσάς να μου γράψει, με αγωνία ρωτά: τι μπορώ να φάω για πρωινό, αν είμαι χωρίς γλουτένη; Πολλά!
Και υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, πάρα πολύ. Όσοι από εσάς που διαβάζετε, θα σας αφήσει μερικές από τις αγαπημένες προτάσεις πρωινό σας εδώ; Ας δώσουμε στους αρχάριους την ανακούφιση γνωρίζοντας θα υπάρχει αφθονία για να φάει. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γνωρίστε τις τελευταίες διατροφικές κακό αγόρι: γλουτένη.
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι.Προκαλεί κάποιους ανθρώπους σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν φαίνονται να είναι οι μόνοι που αγοράζουν τη γλουτένη μπύρα και μπράουνις ξαφνικά προς πώληση παντού. Σκεφτείτε:
• Οι έμποροι υπολογίζουν ότι το 15% έως 25% των καταναλωτών θέλει τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη - αν και οι γιατροί εκτιμούν μόλις το 1% έχουν κοιλιοκάκη, η καλύτερη-που ορίζεται και πιο σοβαρή μορφή της δυσανεξία στη γλουτένη, λέει η Cynthia Kupper, εκτελεστικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Γλουτένη Ομάδα μισαλλοδοξίας της Βόρειας Αμερικής (gluten.net).
• Όταν η Oprah Winfrey, ανέλαβε μια «21-ημέρας καθαρίσει" αυτό το καλοκαίρι, που αποβάλλεται με βάση το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, καφεΐνη - και γλουτένη.
• χωρίς γλουτένη δίαιτες έχουν πιάσει στα κολέγια, λέει ο Dee Sandquist, ένας διαιτολόγος στο Βανκούβερ, Wash, και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας.
"Υπάρχει μια πτυχή της μόδας», λέει ο Kupper, ο οποίος επίσης είναι ένα διαιτολόγο. (Τόσο Kupper και Sandquist έχουν κοιλιοκάκη.)
Τι μπορεί ενδεχομένως να είναι πίσω από μια μανία που έχει τα παιδιά να εγκαταλείψουν το κολέγιο και κουλούρια πίτσα;
Μια απάντηση είναι ότι η αληθινή δυσανεξία στη γλουτένη, που κάποτε πίστευαν σπάνιο, είναι να πάρει την προσοχή καθυστερήσει. Το 2003, μόνο 40.000 Αμερικανοί είχαν διαγνωστεί με κοιλιοκάκη? Σήμερα, είναι 110.000 - και, εάν ο καθένας με την ασθένεια διαγνώστηκε, θα είναι 3 εκατ. ευρώ, λέει ο Alessio Fasano, ιατρικός διευθυντής του Πανεπιστημίου του Maryland Κέντρο Έρευνας Κοιλιοκάκη σε Βαλτιμόρη.
Fasano και άλλους ερευνητές, επίσης, πιστεύουν ότι μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν κοιλιοκάκη - μια διαταραχή του ανοσοποιητικού ανιχνευθεί με μια εξέταση αίματος και βιοψία του εντέρου - κάνει, ωστόσο, έχει κάποια δυσανεξία στη γλουτένη ή ευαισθησία, προκαλώντας συμπτώματα που κυμαίνονται από φούσκωμα με δερματικά εξανθήματα. (Σημείωση:. Fasano δοκιμάζει ένα χάπι που θα μπορούσε να επιτρέψει επηρεάζονται οι άνθρωποι να τρώνε γλουτένη, χωρίς συμπτώματα? Επίσης άλλοι δοκιμάζουν φάρμακα)
"Εάν λέτε« γλουτένη και δεν συμφωνώ », ίσως να έχετε δίκιο», λέει ο Fasano.
Αλλά πολλοί shunners γλουτένη δεν μπορεί να έχει πραγματικό πρόβλημα με γλουτένη, Sandquist λέει. Αντ 'αυτού, αισθάνονται καλύτερα επειδή καταναλώνουν λιγότερα γρήγορα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία τείνουν να περιέχουν γλουτένη."Τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά», λέει, που είναι ένα καλό πράγμα.
Ένα άλλο καλό πράγμα: Η τάση έχει δημιουργήσει περισσότερο χωρίς γλουτένη εκδόσεις των τροφίμων πραγματικά η δυσανεξία διαφορετικά θα έπρεπε να παραιτηθεί.
"Υπάρχουν δημητριακά, ψωμιά υπάρχουν, υπάρχουν ζυμαρικά - η διαφορά είναι εκπληκτικό», λέει η Elaine μονάρχη, ο οποίος είχε διαγνωστεί με κοιλιοκάκη το 1981 και ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Κοιλιοκάκη (www.celiac.org).
Αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα:
• Μερικοί άνθρωποι διάγνωση τους με δυσανεξία στη γλουτένη έχουν πραγματικά - αλλά, με τη μετάβαση σε μια ανεξέλεγκτη διατροφή χωρίς γλουτένη, τα κρύβει τα σημάδια που θα επιτρέψει ένα γιατρό για να πάρετε μια ακριβή διάγνωση και να ψάξουν για σχετικά προβλήματα, όπως είναι εύθραυστα οστά, λέει Peter Green, διευθυντής του Κέντρου Ασθενειών κοιλιακή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
• avoiders γλουτένη μπορεί να καταλήξουν σε σύντομο βιταμίνες.
• Τρόφιμα χωρίς γλουτένη ειδικότητα είναι ακριβά.
• Μια κακώς προγραμματιστεί δίαιτα ελεύθερη γλουτένης μπορεί επίσης να είναι πάχυνση. Οι κατασκευαστές με στόχο για μια νόστιμη σιτάρι χωρίς ψωμί ψωμάκι ή συχνά βασίζονται σε λίπος για να αντικαταστήσει γλουτένη, Sandquist λέει.
Οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν όλο και περισσότερο τους πάσχοντες αλήθεια για τον περιορισμό αυτής υποκατάστατα και αντί να ακολουθήσει μια "φυσική δίαιτα ελεύθερη γλουτένης," λέει ο Kupper.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: Έχετε δοκιμάσει τα προϊόντα χωρίς γλουτένη; Αν ναι, γιατί;

ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Γλουτένη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Γλουτένη είναι πρωτεΐνη του ενδοσπερμίου του μαλακού σιταριούκριθαριού και σίκαλης η οποία αποτελείται από τη γλοιαδίνη και γλουτελίνη.

Πίνακας περιεχομένων

  [Απόκρυψη

Χημική σύσταση [Επεξεργασία]

Η γλοιαδίνη είναι διαλυτή σε 70% αλκοόλη και η γλουτελίνη είναι διαλυτή σε αραιά οξέα ή αλκάλια. Το σύνολο αυτών στο νερό δίδει μια κολλοειδή ουσία το σώμα της γλουτένης.

Η γλουτένη στην αρτοποιία [Επεξεργασία]

Στη γλουτένη οφείλεται στο «φούσκωμα» του ζυμαριού του ψωμιού. Μόνο το αλεύρι του μαλακού σιταριού έχει αυτή την αρτοποιητική ικανότητα. Λόγω της κολλοειδούς δομής της δημιουργεί συσσωματώματα με τους κόκκους του αμύλου και σε πλήρη συμβολή με τη μαγιά (ζυμομύκητες του γένους Saccharomyces) δημιουργούν μικρούς θύλακες αέρα (διοξειδίου του άνθρακα) που δημιουργούν οι ζύμες με τον μεταβολισμό τους.

Διατροφικά προβλήματα [Επεξεργασία]

Η γλουτένη μπορεί να δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην αρτοποιία αλλά σε μια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί δυσανεξία που ονομάζεται κοιλιοκάκη και στομαχο-εντερικά προβλήματα.

Εναλλακτικές τροφές [Επεξεργασία]

Άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στην γλουτένη, μπορούν να φάνε άλλες τροφές που είναι επίσης πλούσιες σε άμυλο/υδατάνθρακες, όπως ρύζικαλαμπόκικεχρίκινόα καιφαγόπυρο είτε ολόκληρους τους καρπούς, είτε ως αλεύρια.