Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
4 τεμάχια
Υλικά:
130gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
250ml γάλα
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι, προσθέστε το κρύο γάλα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε το μίγμα να «μείνει» για περίπου 10 λεπτά. Πάρτε μία γεμάτη κουτάλα από την ζύμη και βάλτε την στο τηγάνι με το καυτό λάδι, φροντίζοντας να απλωθεί καλά σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν η ζύμη ψηθεί από την μία πλευρά γυρίστε την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Οι τηγανίτες σερβίρονται ως γλυκό, προσθέτοντας κρέμα, λιωμένη σοκολάτα κλπ. ή αλμυρές με τυρί, ζαμπόν κλπ. Οι τηγανίτες μπορούν να προετοιμαστούν και από την προηγούμενη ημέρα.
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού

ΤΣΟΥΡΕΚΙ Χ.Γ

Τσουρέκι ελεύθερο γλουτένης αβγού και γάλακτος 



4 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουτ. γλυκού υποκατάστατο αυγού + 4 κουτ. σούπας νερό
2 φακελάκια βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι σταφίδες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
8 κουτ. σούπας μαργαρίνη
λίγο αλάτι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ανακατεύετε την μαγιά με το νερό και την αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. 
Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ανακατεύετε το υποκατάστατο των αυγών με το νερό και τα ρίχνετε στο χτυπημένο βούτυρο. Προσθέτετε το νερό με την μαγιά, την βανίλια, τις σταφίδες, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι. 
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά. 
Αλείφετε με μαργαρίνη το εσωτερικό μίας στενόμακρης φόρμας για κέικ και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι (χωρίς γλουτένη). Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου. 
Όταν ψηθεί το τσουρέκι, το αφήνετε να κρυώσει στην φόρμα του για να το ξεφορμάρετε ευκολότερα.