Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

μπισκοτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 g αλεύρι που φουσκωνει μονο του χ.γ
  • 2 κουταλάκια μπέικιν χ.γ
  • 50 g κορν φλάουρ χ.γ
  • 100 g μαργαρίνη
  • 100 g ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 αυγά
  • βανίλιες
  • 3  κουταλίες της σούπας γάλα



    Πως το κάνου με:

    1. Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνη το αλάτι και τις βανίλιες.
    2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
    3. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    4. Πέρνουμε ένα κουταλι (αναλογα με το αν τα θελετε μικρά ή μεγάλα παίρνετε μικρό ή μεγάλο)
    5. Βάζετε λαδόκολα σε ενα ταψί και με το κουτάλι βάζετε ζύμη! ΠΡΟΣΟΧΗ αφήνετε αρκετό χώρο ανάμεσα στην ζύμη γιατι απλώνει και φουσκώνει αρκετα!!!
    6. Ψήνουμε στους 180 για 20 περιπου λεπτα! (ή αναλογα τον φούρνο σας,δεν πρέπει να κοκκινίσουν πολυ)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Όταν πρόκειται για την μαγείρεμα, υπάρχουν πολλά διαιτητικά περιορισμοί που θα συναντώνται κατά μήκος του τρόπου. Ένας περιορισμός που κερδίζει ένα βαθμό από την κακή φήμη τα τελευταία χρόνια είναι η ανάγκη για μια γλουτένη ελεύθερη διατροφή. Η γλουτένη είναι μια ουσία που βρίσκεται συνήθως σε προϊόντα που αλεύρι ένα αξιοπρεπές μέγεθος μερίδα του πληθυσμού έχει αρνητική αντίδραση σε κάποια μορφή ή άλλη. Για αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς γλουτένη δεν είναι μια επιλογή που είναι απολύτως απαραίτητο. Χωρίς γλουτένη μαγειρικής επιβάλλει πολλούς περιορισμούς και συχνά καθιστά αρκετά δύσκολο να απολαύσει κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς θεωρούμε δεδομένο-φαγητό έξω. Τα καλά νέα από εκείνους που απαιτούν χωρίς γλουτένη μαγείρεμα είναι ότι όλο και περισσότερα εστιατόρια έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν αυτή την κατάσταση και να προσφέρουν κάποιες επιλογές που είναι χωρίς γλουτένη. Παίρνει το χρόνο, ακριβώς όπως έκανε και με χαμηλή τρέλα εξαερωτήρων για τη ζήτηση για τα προϊόντα αυτά για να το κάνει αξίας των βιομηχανιών, ενώ για να κάνετε προσαρμογές στον τρόπο που την προετοιμασία των τροφίμων. Ενώ από τη μία πλευρά, είναι απογοητευτικό να μην έχουν τη δυνατότητα φαγητό έξω, υπάρχει κάποια πρόκληση για την εξεύρεση νέων και νόστιμα φαγητά και τους συνδυασμούς για το μαγείρεμα κάθε βράδυ, χωρίς να εμπίπτουν σε μια αποτελμάτωση από την ίδια παλιά φαγητά που ξέρετε ότι μπορείτε να τρώνε χωρίς να ανησυχείτε. Σκεφτείτε το μαγείρεμα χωρίς γλουτένη μια πρόκληση και όχι αγγαρεία και μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η διαδικασία είναι πολύ πιο ευχάριστη. Μπορείτε να βρείτε ακόμη και ότι θα εκτιμήσετε τα γεύματα που έχετε εργαστεί σκληρά για να προετοιμάσει ακόμα καλύτερα, λόγω της μεγάλη αίσθηση της ολοκλήρωσης.
Φαγόπυρο (αριστερά) και το σόργο (δεξιά), δύο βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται από γλουτένη ζυθοποιίας
Υπάρχουν πολλοί πόροι διαθέσιμοι για όσους θέλουν να φάνε τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα και πιο «ευκολία» ή προσυσκευασμένα τρόφιμα οι οποίες προορίζονται για ελεύθερη γλουτένης μαγείρεμα. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που κάποτε είχε άλλη επιλογή από τη δημιουργία γευμάτων από το μηδέν έχουν τώρα την περιστασιακή συντόμευση στη διάθεσή τους. Βρίσκουμε ακόμη και μπισκότων και κέικ μείγματα που είναι τώρα χωρίς γλουτένη, προκειμένου να απολαύσει μερικά από τα λεπτότερα πράγματα στη ζωή για εκείνους που θα είχαν στερηθεί εντελώς μόνο σε λίγα μόλις χρόνια πριν. Αλλαγές έχουν γίνει και οι πόροι μοιράζονται μέσω του Internet που δεν βοηθούν μόνο τους ενήλικες που απαιτούν ιδιαίτερη χωρίς γλουτένη μαγειρικής και διατροφής, αλλά και υποστήριξη για τους γονείς των παιδιών που πρέπει να έχει ελεύθερη γλουτένης δίαιτα. Μαγειρική για παιδιά με τις καλύτερες συνθήκες είναι συχνά δύσκολη. Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν υπάρχουν υπερβολικές διατροφικούς περιορισμούς που εξαλείφουν συχνά τη δυνατότητα των παιδιών μας απολαμβάνοντας τα αγαπημένα παιδική ηλικία. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αναζητήσει τους πολλούς πόρους και τις συνταγές που είναι διαθέσιμα για το μαγείρεμα χωρίς γλουτένη. Εάν χρειάζεστε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη και δεν έχουν ιδέα από πού να αρχίσω ή τι πρέπει να μαγείρεμα θα πρέπει να ελέγξετε έξω τις πολλές ιστοσελίδες και blogs που on-line την αντιμετώπιση των θεμάτων και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που απαιτούν περιορισμούς γλουτένη. Μάλλον θα εκπλαγείτε με τον πλούτο των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες. Επίσης, αν έχετε ένα Joes Trader ή ολόκληρων Τρόφιμα κατάστημα στην περιοχή σας, οι περισσότεροι 

BOOK

Gluten Free Cooking for Health
Gluten Free Cooking for Health
Τελική τιμή (με ΦΠΑ): €19,56