Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΜΠΥΡΑ Χ.Γ

Gluten-Free.jpgΠρώτο κρατούμενο: η γλουτένη είναι ένα πρωτεϊνικό συστατικό του σιταριού (80% του συνόλου των πρωτεϊνών του), της σίκαλης, του κριθαριού, της βρώμης ή των διασταυρούμενων ποικιλιών τους και των παραγώγων τους. Επίσης χρησιμοποιείται και ως πρόσθετο στη βιομηχανία τροφίμων. Δεύτερο κρατούμενο: ένα σεβαστό ποσοστό του παγκοσμίου πληθυσμού παρουσιάζει δυσανεξία στη γλουτένη (περίπου 5-10%) κι ένα ποσοστό (1%) πάσχει από μία πιο σοβαρή μορφή που ονομάζεται κοιλιοκάκη ή εντεροπάθεια εκ γλουτένης με πιο σοβαρά συμπτώματα για τους πάσχοντες. Η τροφική δυσανεξία δεν είναι αλλεργία αλλά είναι κάθε ανώμαλη αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα, το οποίο προκαλείται με την κατανάλωση κάποιας τροφής ή συστατικού της ή ως πρόσθετης ουσίας σε άλλο τρόφιμο και ειδικότερα στην αδυναμία κατανάλωσης, απορρόφησης, αφομοίωσης και μεταβολισμού της από τον οργανισμό. Συμπέρασμα: η μπύρα που ως γνωστόν είναι προϊόν ζύμωσης κυρίως κριθαριού αλλά και διαφόρων δημητριακών δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Εδώ έρχεται να δώσει λύση η τεχνολογία τροφίμων με την δημιουργία "τροφίμων για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη". Τα τρόφιμα (και ποτά) αυτά παράγονται και προετοιμάζονται ειδικά και υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία για την αφαίρεση της γλουτένης. Στην παραγωγή μπύρας εκτός από πρώτη ύλη απαλλαγμένη από γλουτένη μπορούμε απλώς να την αντικαταστήσουμε με κάποια άλλη που φυσικώς δεν περιέχεται. Έτσι στην αγορά συναντάμε μπύρες από φαγόπυρο, ρύζι καλαμπόκι και σόργο!
Αρχική Η εταιρεία Άλευρα Οικιακά Άλευρα Επαγγελματικά Άλευρα Πλάθω Υγεία Άλευρα Αρτοποιϊας Τ70 & Τ55 Άλευρα Αρτοποιϊας από Σκληρό Στάρι Άλευρα Ολικής Αλεσης Άλευρα Βιολογικά και Χωρίς Γλουτένη Μαλακά Άλευρα Ειδικών Χρήσεων Σκληρά Άλευρα Ειδικών Χρήσεων Άλευρα " 'Αριστον Φ" Ειδικών Χρήσεων, Ενισχυμένα Μίγματα Αλεύρων Άλευρα Χαμηλής Υγρασίας Σπόροι Διακόσμησης Ψωμιών Ζωοτροφές Τυροκομικά Πλάθω Υγεία Σημεία πώλησης Χρήσιμα Συνταγές Πωλήσεις Εξοπλισμού Άλευρα Επαγγελματικά Οι Μύλοι Κρήτης προσφέρουν μια πλήρης σειρά αλεύρων με πάνω απο 300 τύπους χύμα ή σε σακιά. Ανάλογα με τους όγκους που απαιτούνται, υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχθούν και να δημιουργηθούν, μαζί με τους πελάτες, μείγματα αλεύρων αποκλειστικά για αυτούς, απο άριστες πρώτες ύλες και με διαρκή ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. NEO!! Διαβάσετε και εκτυπώστε τον νέο κατάλογο των επαγγελματικών προϊόντων των Μύλων Κρήτης. Άλευρα Πλάθω Υγεία Άλευρα εμπλουτισμένα με συστατικά απαραίτητα για τη θωράκιση της υγείας. περισσότερα... Άλευρα Αρτοποιϊας Τ70 & Τ55 Άλευρα για την την παραγωγή ψωμιοὐ και αρτοσκευασμάτων περισσότερα... Άλευρα Αρτοποιϊας από Σκληρό Στάρι Για την παρασκευή χωριάτικου ψωμιού. περισσότερα... Άλευρα Ολικής Αλεσης Άλευρα που προέρχονται από την άλεση ολόκληρου του κόκκου των δημητριακών περισσότερα... Άλευρα Βιολογικά και Χωρίς Γλουτένη Οι Μύλοι Κρήτης διαθέτουν οκτώ τύπους Αλεύρων από σιτηρά βιολογικής καλλιέργειας και αλεύρι χωρίς γλουτένη περισσότερα... Μαλακά Άλευρα Ειδικών Χρήσεων Για την ζαχαροπλαστική περισσότερα... Σκληρά Άλευρα Ειδικών Χρήσεων Για την παρασκευή φύλλου και προϊόντων φύλλου περισσότερα... Άλευρα " 'Αριστον Φ" Ειδικών Χρήσεων, Ενισχυμένα Άλευρα απο επιλεγμένα και ενισχυμένα στάρια περισσότερα... Μίγματα Αλεύρων Μίγματα αλεύρων για αλμυρές και γλυκιές απολαύσεις με την εγγύηση ποιότητας των Μύλων Κρήτης περισσότερα... Άλευρα Χαμηλής Υγρασίας Άλευρα χαμηλής υγρασίας 6%, 7%, 8% και 11% για βιομηχανίες περισσότερα... Σπόροι Διακόσμησης Ψωμιών Μεγάλη γκάμα σπόρων για την διακόσμηση των ψωμιών περισσότερα... Site map| Επικοινωνία [Ελληνικά] [English] [Αλεύρι για Τσουρέκι] [http://www.usedequipment.gr]

ΜΠΥΡΑ Χ.Γ

Μπύρα χωρίς γλουτένη. Gluten free Gluten-Free.jpgΠρώτο κρατούμενο: η γλουτένη είναι ένα πρωτεϊνικό συστατικό του σιταριού (80% του συνόλου των πρωτεϊνών του), της σίκαλης, του κριθαριού, της βρώμης ή των διασταυρούμενων ποικιλιών τους και των παραγώγων τους. Επίσης χρησιμοποιείται και ως πρόσθετο στη βιομηχανία τροφίμων. Δεύτερο κρατούμενο: ένα σεβαστό ποσοστό του παγκοσμίου πληθυσμού παρουσιάζει δυσανεξία στη γλουτένη (περίπου 5-10%) κι ένα ποσοστό (1%) πάσχει από μία πιο σοβαρή μορφή που ονομάζεται κοιλιοκάκη ή εντεροπάθεια εκ γλουτένης με πιο σοβαρά συμπτώματα για τους πάσχοντες. Η τροφική δυσανεξία δεν είναι αλλεργία αλλά είναι κάθε ανώμαλη αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα, το οποίο προκαλείται με την κατανάλωση κάποιας τροφής ή συστατικού της ή ως πρόσθετης ουσίας σε άλλο τρόφιμο και ειδικότερα στην αδυναμία κατανάλωσης, απορρόφησης, αφομοίωσης και μεταβολισμού της από τον οργανισμό. Συμπέρασμα: η μπύρα που ως γνωστόν είναι προϊόν ζύμωσης κυρίως κριθαριού αλλά και διαφόρων δημητριακών δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Εδώ έρχεται να δώσει λύση η τεχνολογία τροφίμων με την δημιουργία "τροφίμων για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη". Τα τρόφιμα (και ποτά) αυτά παράγονται και προετοιμάζονται ειδικά και υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία για την αφαίρεση της γλουτένης. Στην παραγωγή μπύρας εκτός από πρώτη ύλη απαλλαγμένη από γλουτένη μπορούμε απλώς να την αντικαταστήσουμε με κάποια άλλη που φυσικώς δεν περιέχεται. Έτσι στην αγορά συναντάμε μπύρες από φαγόπυρο, ρύζι καλαμπόκι και σόργο!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Διατροφή χωρίς γλουτένη Ο Αρεταίος ο Καππαδόκης περιέγραφε ότι αντιμετώπιζε κοιλιοκάκη, με χυμό σταφυλιού και γάλα κατσίκας. Στο μέλλον ένα ένζυμο ή ένα εμβόλιο θ’ αντιμετωπίζουν την κοιλιοκάκη. Σήμερα όμως η μοναδική α τα ης είναι η δίαιτα χωρίς γλουτένη δια βίου. Η δίαιτα χωρίς γλουτένη για τα άτομα με κοιλιοκάκη πρέπει να είναι αυστηρή. Η λήψη μικρών ποσοτήτων γλουτένης, ακόμη κι όταν δεν ακολουθείται από έκδηλα κλινικά συμπτώματα, έχει σοβαρές συνέπειες όσον αφορά την αντίδραση του εντερικού βλεννογόνου. Η αυστηρή συμμόρφωση σε δίαιτα χωρίς γλουτένη δια βίου σχετίζεται εξ ορισμού με ακέραιο εντερικό βλεννογόνο και σύμφωνα με μελέτες εξασφαλίζει αποκατάσταση των επιπέδων Fe στο ορό των ασθενών με κοιλιοκάκη, αποκαθιστά το ισοζύγιο Ca και το οστικό μεταβολισμό, ενώ έχει αρνητική συσχέτιση με την εγκατάσταση αυτοάνοσων νοσημάτων. Ενδεχομένως κατά την αρχή της διάγνωσης να χρειαστεί εκτός από δίαιτα χωρίς γλουτένη να εφαρμοστεί και δίαιτα χωρίς λακτόζη, σε άτομα που ανέπτυξαν υπολακτασία ως δευτεροπαθή εκδήλωση της κοιλιοκάκης. Με τη συνεργασία του διαιτολόγου θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα τέτοιο διαιτολόγιο, που όχι μόνο θα είναι ελεύθερο γλουτένης, αλλά θα είναι ταυτόχρονα ισορροπημένο και θα καλύπτει τις αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις των ατόμων με κοιλιοκάκη.