Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

.μπισκοτα

  • 115 γρ μαργαρίνη (χωρίς γάλα και σόγια) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κγλ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανίλια
  • 100 γρ chocolate drops μαύρης κουβερτούρας (χωρίς γάλα και γλουτένη)
  • 225 γρ αλευρι χ.γ


  • Πως το κάνουμε:

    1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με ξύλινη κουτάλα να γίνει σαν κρέμα.
    2. Προσθέτουμε το χυμό, τα chocolate drops και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    3. Ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε και γίνετε μια ζύμη μαλακή.
    4. Φτιάχνουμε 1 ρολάκι, τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο ή όλο το βράδυ.
    5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
    6. Κόβουμε σε φετούλες σε πάχος λίγο λιγότερο από το πάχος το δαχτύλου μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε 10'.


    Διαβάστε περισότερο: Μπισκότα βουτύρου χωρίς γλουτένη, γάλα και αυγά http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-boutirou-xoris-glouteni-gala-kai-ayga.html#ixzz2BAZrIITe
     αλεύρι χωρίς γλουτένη και 
  • κεικ χ.γ


    Υλικά

    Καθαρίζω τα μήλα (ή αν θέλω τα κρατάω με τη φλούδα) και τα κόβω σε μεγάλους κύβους. Τεμαχίζω το βούτυρο. Στο μπλέντερ ρίχνω το βούτυρο, τα μήλα, τους χουρμάδες και τη μισή ποσότητα από τις σταφίδες. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα κάνω λίγα-λίγα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μου, αλλά χωρίς να τα πολτοποιήσω.
    Στον κάδο του μίξερ χτυπάω καλά τα αβγά. Προσθέτω στο μείγμα με το βούτυρο το 1/3 από τα αβγά κι αναδεύω με μια σπάτουλα. Σε ένα μπολ συγκεντρώνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τα αμύγδαλα (μπορώ να τα έχω και χοντροκομμένα), το μπέικιν, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Αυξομειώνω τις ποσότητες από τα καρυκεύματά μου όπως νομίζω. Ανακατεύω καλά το αλεύρι. Στο μείγμα με το βούτυρο προσθέτω λίγο-λίγο κι εναλλάξ, δουλεύοντάς το παράλληλα, το αλεύρι και τα αβγά. Στο τέλος προσθέτω και τις σταφίδες κι ανακατεύω να πάνε παντού.
    Παίρνω μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και βουτυρώνω τον πάτο της. Στρώνω λαδόχαρτο και τη γεμίζω με το μείγμα για κέικ.

    για το πασπάλισμα:

    Σε ένα μπολάκι ενσωματώνω το κουκουνάρι, την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι. Πασπαλίζω το κέικ μου με τη σκόνη, να πάει παντού.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (γκάζι: 4) για 50'-60' μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει στο εσωτερικό του (το τσεκάρω με μια οδοντογλυφίδα). 
    (η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Georgie Socratous)

    ~δοκίμασέ το!~