Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΖΕΑ - ΖΕΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ !

ΖΕΑ - ΖΕΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ !



                                                                         ΕΙΚΟΝΑ: Άδης και Περσεφόνη κρατούν ζειά

Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην,  [...] όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές ...  
Ηρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922  [...]  τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης.  
Οί Έλληνες είναι κατά  πλει­οψηφία "0" ομάδος και οί υπόλοιποι "Α" ομάδος.  
Oί Χάζαροι είναι "Β" ομάδος κ.λπ. 

Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων - επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη - ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς "φάρμακο σου είναι ή τροφή σου".   
Άρα αυτοί έσκέφθησαν [...]  έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή. 
Ποία είναι όμως ή βασική τροφή Οί ερευνηταί κατέληξαν σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί.  Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι.   Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι, καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:  
« Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν "Αμυγδαλή" ή "Αμύγδαλα".   Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα).  Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης, καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν - μίαν κόλλα - διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό "Αφύπνισις").  Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως ,   πού σημαίνει συγκόλλησις , καί σταθεροποίησις τής μνήμης. »




Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά.  Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους. Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη  ήγλουτένη.  Η γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των.  Η γλουτένη όμως ώς πρωτείνη - στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν - διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην - αλλά περιορισμένην   διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών.   
Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες.   
Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα.   
Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου.   



Η γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος   διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχεται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. 
Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν.  
Είς τόν εγκέφαλον - ώς πρωτεΐνη στηρίξεως - κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης   μέ αποτέλεσμα, ό,τι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες κι'άν είναι - όσο πιό δυνατές, και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του, κι'άν του παρουσιάσεις αργότερα - δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες, και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ. !  Δι'αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας, μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια, προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία, και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες.  Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν - δήθεν - τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών   ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος !  Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων. Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί η τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν, καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου   και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα, και όχι η φύσις.  Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.  Αντίθετα η πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ), διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.  Αυτό τό χαρακτηριστικό της, την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό.  
Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη "στηρίξεως" (συγκόλλησις - σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου - δεν μπλοκάρει αυτόν - δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον - ώς η γλουτένη του σιταριού - και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα, νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες    νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.   Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό    δι' αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά    εγνώριζαν ότι η Ζειά τρέφει τό πνεύμα.  Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:  "Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων" (Αισχύλος).

Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. 
Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει η γλουτένη.
Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοιχεία, πού χρειάζεται ό οργανισμός μας    συν τόάμινοξύ "Λυσίνη" - τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας - πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας    ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν !  Η Ζειά:
1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών Ca, Mg,  κ.ά.
2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. 
3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου). 
4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin), πού ενισχύει τό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου. Έκτος των ανωτέρω, τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού.  
Έάν μέν φάτε ψωμί, ή μακαρόνια άπό Ζειά, θά ερωτήσετε: "τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν;"  Θά πάρετε δέ τήν άπάντησιν: "ότι, του στήνουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ!" 
Καί τότε θά διερωτηθήτε: τί φταίει;  
Νά φταίει άραγε η μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον,   ή μήπως η δουλικότης των μωροφιλόδοξων, και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των 
Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, εάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά, καί δέν δέχεται τό αντίθετο!  Όσο καθαρά κι'άν απόδειξης τήν πλάνην του.  Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ - όταν πεισθή ότι έπλανήθη - τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερήφανα   διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό!   Επειδή επεβλήθη τών ενστίκτων καί τής μικροπρέπειας !  Ερευνώντας η επιτροπή (πού αναφέραμε πιό πάνω) τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων - έμεινε έκπληκτος! 
Οί αρχαίοι δέν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι!  Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονόμαζαν πυρρό).  Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι.  Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι.  Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.  Μόλις οι κοσμοκράτορες έδιάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επιτροπής  δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως η καλλιέργεια της Ζειάς στην Ελλάδα και μόνον στην Ελλάδα!  Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων  μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους, καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία    και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα! Για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας.  Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανίσουν τελείως!  Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό; Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των - τον Βενιζέλο - νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά.  Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοεξορίας του  νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς.  Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων! Τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους, καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των! Ενώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια Δολλάρια$ οι φιλεύσπλαχνοι, διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα, καί ερπετά ...  Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ τις λεπτομέρειες, καί τάς παραμέτρους όλων αυτών, καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα, καί καλομελετημένα βιβλία "Τό Όλον", καί τό «ΌΛ-ΟΝ».   Ένα βιβλίο γιά τήν "ΊΑΣΗ", του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου ...

Γλουτένη: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε

alt
Η γλουτένη δεν είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να φοβάται, λένε οι εμπειρογνώμονες. Και αυτό επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ευαισθησία στη γλουτένη.
Αν βρίσκεστε σε μια σύγχυση και δεν ξέρετε αν πρέπει να τρώτε προϊόντα με γλουτένη, δεν είστε μόνοι. Όπως πολλοί άνθρωποι, έχετε ίσως ακούσει πολλά σχετικά με αυτήν. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα στον κόσμο πηγαίνουν «ανάποδα», προσπαθώντας να την αποφύγουν.
 
Ποια είναι τα 5 βασικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη γλουτένη:
 
1) Είναι μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Η γλουτένη είναι η κύρια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε μερικά δημητριακά. Είναι παρούσα σε όλες τις μορφές του σιταριού (πλιγούρι, σκληρό, το σιμιγδάλι, φάρο κ.ά.) καθώς και στο κριθάρι και τη σίκαλη.
Αλλά η γλουτένη μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε απρόσμενα μέρη, όπως ορισμένες μάρκες σοκολάτας, σε απομιμήσεις καβουριού (σουρίμι), αλλαντικά, σάλτσα σόγιας, βιταμίνες - ακόμα και σε ορισμένα είδη οδοντόκρεμας!
Η γλουτένη είναι διαφορετική από την πρωτεΐνη άλλων δημητριακών (όπως το ρύζι) και κάποιοι άνθρωποι είναι δύσκολο να τη χωνέψουν εντελώς. Μπορεί να αρρωστήσει άσχημα κάποιους ανθρώπους – αλλά όχι όλους.
 
2) Πιθανότατα δεν χρειάζεται να αποφεύγεται εντελώς. Για μερικούς ανθρώπους -περίπου το 1% του πληθυσμού- η γλουτένη μπορεί να είναι ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια νόσο γνωστή ως κοιλιοκάκη. Είναι τόσο ευαίσθητοι στη γλουτένη, ώστε ακόμη και μια μικρή ποσότητα -ένα ίχνος- μπορεί να τους κάνει πολύ άρρωστους. Επειδή οι ζημιές της γλουτένης γίνονται στην επένδυση του λεπτού εντέρου σε άτομα με κοιλιοκάκη, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας: από χρόνια διάρροια και κοιλιακές κράμπες έως την οστεοπόρωση, ακόμη και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Αν δεν είστε μέρος αυτού του 1% του πληθυσμού, είναι απίθανο ότι θα χρειαστεί να ζήσετε μια ζωή χωρίς καθόλου γλουτένη.
 
3) Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν περικοπές. Με τη σημαντική αύξηση στην πρόσληψη γλουτένης κατά τα τελευταία 50 χρόνια -λόγω της παρουσία της παντού και της υπερκατανάλωσης προϊόντων που κατασκευάζονται με πολύ ραφιναρισμένο αλεύρι σίτου- υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία μας.
Ως κοινωνία, είμαστε σε μια κατάσταση «υπερφόρτωσης γλουτένης» και εκατομμύρια ανθρώπων όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων υποφέρουν από μια κατάσταση που αναγνωρίστηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια και που ονομάζεται «ευαισθησία στη γλουτένη».
Οι άνθρωποι με ευαισθησία στη γλουτένη, αν την τρώνε συχνά, έχουν δυσάρεστα συμπτώματα: πόνους στο στομάχι, φούσκωμα, καούρες, πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, εξανθήματα του δέρματος, κόπωση, αϋπνία, για να αναφέρουμε μερικά από τα πιο κοινά.
Παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά που βιώνουν οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη, αν αποδειχθεί ότι είναι από ευαισθησία στη γλουτένη, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να την εγκαταλείψετε εντελώς.
Στην αντιμετώπιση των ασθενών, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι η εξάλειψη της γλουτένη για μερικές εβδομάδες και η επανεισαγωγή της σταδιακά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογηθεί η ανταπόκριση του οργανισμού στη γλουτένη και το δικό όριο του καθενός. Με τη σταδιακή εισαγωγή σιτηρών που περιέχουν γλουτένη -και άλλων τροφίμων- υπάρχει μια κατανόηση του ποιες από αυτές τις τροφές ή πόσες το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί χωρίς να προκαλέσουν συμπτώματα.
 
4) Ζώντας χωρίς γλουτένη, μπορεί να κάνετε λίπος. Μερικοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη γλουτένη για να χάσουν βάρος καταλήγουν να παίρνουν βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουν συσκευασμένα προϊόντα χωρίς γλουτένη που συχνά έχουν εξίσου υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και νάτριο αλλά και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό αλεύρι ρυζιού ή υλικά πληρώσεως, όπως το άμυλο πατάτας, που μπορεί να επηρεάσει το σάκχαρο στο αίμα.
Είναι πολύ καλύτερα να προσκολληθείτε σε φυσικά τρόφιμα χωρίς γλουτένη, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα, τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά, ορισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως (όπως το καστανό ρύζι και η κινόα), γαλακτοκομικά προϊόντα με μειωμένα λιπαρά ή χωρίς λιπαρά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, φασόλια και άλλα όσπρια και υγιεινά λίπη, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
 
5) Μην πάθετε «γλουτενο-φοβία». Απλώς καλό είναι να ανακαλύψετε το δικό σας επίπεδο ανοχής στη γλουτένη. Υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί με πονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι, πόνους στις αρθρώσεις και κόπωση και αρχίσουν αμέσως να υποπτεύονται τη γλουτένη.
Εκτός αν έχετε κοιλιοκάκη, μην είστε αρνητικοί φοβούμενοι μια δυνητικά σοβαρή κατάσταση.
σχολια (oλα τα χρειαζομαστε)


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

παγωτο με γιαουρτι

200 mL κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού λικέρ πορτοκάλι (εγώ δεν έβαλα)
500 γραμμάτια στραγγιστό γιαούρτι
Φράουλες (όσες… πάρει)
Εγώ έβαλα και ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλλια