Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τηγανητές κασερόπιτες

Υλικά

  • 8 μπαλακια πιτες απο την συνταγη πιτες για σουβλακια
  • κασέρι: 400 γρ., τριμμένο
  • κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • καλαμποκέλαιο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • αυγά: 3
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια κάθε φύλλο και το ανοιγετε περιπου 30 εκατοστα, το κόβετε σε 3 λωρίδες. Απλώνετε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση. Αλείφετε το υπόλοιπο φύλλο με λίγο καλαμποκέλαιο και τυλίγετε σε τρίγωνα πιτάκια.
  2. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο λάδι και φτιάχνετε συνολικά 24 τριγωνικές τυρόπιτες. Κατόπιν τηγανίζετε τα πιτάκια σε καυτό καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.

Εύκολη σοκολατόπιτα με καρύδια

Υλικά

  • σοκολάτα κουβερτούρα: 250 γρ., σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • βούτυρο: 225 γρ. και επιπλέον 25 γρ. για το άλειμμα
  • ζάχαρη: 225 γρ.
  • αυγά: 6
  • καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
  • αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας χ.γ 
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας χ.γ
  • βανίλια: 1
  • κακάο και ροδέλες μπανάνας: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε σε μικρό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ. σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
  2. Αφήνετε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει λίγο και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά (ολόκληρα), ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών το μείγμα αλευριού και τα καρύδια και ανακατεύετε ξανά.
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψάκι. Το τινάζετε για να πέσει το αλεύρι που περισσεύει. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε τη σοκολατόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 22’-24’. Αφήνετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει τουλάχιστον για 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζετε με κακάο και γαρνίρετε με ροδέλες μπανάνας.