Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

τρουφακια

Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400  γρ.)
3 κουταλιές της σούπας κακάο (30 γρ)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 φακελάκι τρούφα για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ζαχαρούχο, το κακάο και το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.  Ανακατεύουμε συνεχώς περίπου για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα και να ξεκολλάει από τον πάτο.
Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα. Εγώ το άφησα για μια ολόκληρη βραδιά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα τρουφάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα για να κολλήσουν πάνω σε κάθε τρουφάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο.

τυροπιτακια αφρατα


 1 γιαουρτι
1 αυγο
αλατι 
2 κουπες βιταμ
1 μαγια
1 αλευρι μ.αγ.γ.κοκκινο

για την ζυμη λιγο τυρακι και 2 αυγα και λιγο γαλα εβαλα 

ολα με την σειρα που τα εβαλα στουσ 180 για μιση ωρα

πιτες για σουβλακια


 υλικα
500γρμ αλευρι χωρις γλουτενη κοκκινο μυλοι Αγιου Γεωργιου
5 κουταλιες λαδι
λιγο αλατι
γυρω στα 200γρμ νερο(οσο παρει)
1 φακελακι μαγια

εκτελεση
ζυμωνομε ολα τα υλικα και τα κανουμε μπαλες.Αφηνουμε για 30 λεπτα να φουσκωσουν και τα ανοιγουμε με ενα ποτηρι στο μεγεθος που θελουμε.Τηγανιζουμε κ τυλιγουμε  σε μεμβρανη ζεστες,